Επίλεξε σωστά το tablet που σου ταιριάζει

Επίλεξε σωστά το tablet που σου ταιριάζει

Posted by Ανάπτυξη 09/04/2016 0 Comment(s)

 


 

Η επιλογή ενός κατάλληλου tablet PC μπορεί να γίνει πολύπλοκη διαδικασία, όταν πρέπει να απαντηθούν ερωτήσεις όπως ποιον κατασκευαστή να διαλέξω , πόση μνήμη χρειάζομαι, ποια είναι η καλύτερη λύση σε σχέση με την ποιότητα και την τιμή κλπ.  Ωστόσο, επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες και δεδομένου ότι το tablet δεν αναβαθμίζεται εύκολα όπως ένας υπολογιστής, η καλύτερη λύση πριν το αγοράστε είναι να μάθετε τις πιο σημαντικές λειτουργίες που χρειάζεστε από ένα tablet.

Εδώ θα βρείτε μερικά tips και οδηγίες για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει .

 


 

Μέγεθος tablet

Η πρώτη και πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε , είναι το μέγεθος της ταμπλέτας . Συνήθως ξεκινούν από μια οθόνη 7 ιντσών και φτάνουν μέχρι 10.1 ή 9.7 ίντσες . Υπάρχουν και μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά συνήθως κυμαίνονται σε αυτό το εύρος διάστασης. Οι ταμπλέτες 7 ιντσών είναι πιο εύκολες στη μεταφορά καθώς και πιο ελαφριές . Μειονέκτημα τους είναι η μικρή οθόνη , πράγμα που σημαίνει μικρό μέγεθος κειμένου, μικρές εικόνες και μικρό πλαίσιο για παιχνίδια . Από την άλλη πλευρά , οι 10,1 ή 9,7 δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα , αλλά είναι πιο δύσκολο να μεταφερθούν και είναι βαρύτερες. Βέβαια υπάρχουν ταμπλέτες των 8 ή 9 ιντσών, οι οποίες είναι μια ενδιάμεση επιλογή. Τι είναι καλύτερο για σας, εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση, μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα όπου μπορείτε να πιάσετε τα tablet στα χέρια σας και να τα δουλέψετε θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

 


 

Τύπος οθόνης

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι οθόνης: απλής ευκρίνειας, υψηλής ευκρίνειας και IPS . Η βασική και η πιο φθηνή είναι η απλής ευκρίνειας. Η οθόνη υψηλής ευκρίνειας θα σας δώσει μεγαλύτερη ανάλυση στο κείμενό σας, τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας. Η καλύτερη από όλες είναι η οθόνη IPS που εκτός από τα χαρακτηριστικά υψηλής ευκρίνειας, θα σας δώσει υψηλότερη φωτεινότητα και ευρείες γωνίες θέασης, αλλά και με την οθόνη υψηλής ευκρίνειας θα κάνετε άνετα την δουλειά σας.

 


 

Επεξεργαστής

Οι επεξεργαστές χαρακτηρίζονται κυρίως από τον αριθμό των πυρήνων: ένα, δύο, τέσσερις κλπ. Όσο περισσότεροι οι πυρήνες, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα. Η ταχύτητα επεξεργασίας εξαρτάται επίσης από το ρολόι του επεξεργαστή και μετριέται σε GHz . Αν για παράδειγμα έχουμε 2 επεξεργαστές με δύο πυρήνες με τον πρώτο να τρέχει στα 1GHz και τον δεύτερο στα 1.2GHz , τότε ο δεύτερος θα είναι ταχύτερος . Σημειώστε όμως ότι εδώ υπάρχει και κάποιο μείον. Όσο πιο γρήγορος ο επεξεργαστής, τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η μπαταρία. Την χρονική στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ένας dual core (διπύρηνος) επεξεργαστής είναι μια πολύ καλή επιλογή .

 


 

Flash Memory

Η μνήμη flash είναι η μόνιμη μνήμη αποθήκευσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η μνήμη τόσο το καλύτερο. Κάθε tablet έχει συνήθως 4 ή 8 ή 16 ή 32GB μνήμη flash ενσωματωμένη. Μπορεί ωστόσο η μνήμη να επεκταθεί με την προσθήκη μιας κάρτας SD έως 32GB. Συνεπώς, η συνολική μνήμη σας, θα είναι το άθροισμα της εσωτερικής μνήμης flash συν τη μνήμη της κάρτας SD .

 


 

Κάμερες

Όλα τα tablets έχουν μια μπροστινή κάμερα ( συνήθως 0.3MP ), η οποία είναι πολύ χρήσιμη για video conferencing. Μια μερίδα των tablets διαθέτει και πίσω κάμερα ( συνήθως 2MP ) για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο .

 


 

RAM

Συνήθως δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή στη μνήμη RAM. Γενικά τα περισσότερα tablets έχουν 512MB μνήμη RAM. Αυτό είναι αρκετό για τη βασική χρήση, αλλά αν θέλετε να τρέξετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, τότε θα πρέπει να έχετε περισσότερη μνήμη στη διάθεσή σας. Σε αυτή την περίπτωση 1GB μνήμης RAM είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

 


 

WiFi / 3G

Όλα τα tablets υποστηρίζουν Wi-Fi, άλλα υποστηρίζουν 3G μέσω εξωτερικών 3G dongles, ενώ άλλα έχουν μία ή δύο υποδοχές για κάρτες SIM. Εάν έχετε συνήθως πρόσβαση σε Wi-Fi , τότε η σύνδεση με 3G δεν είναι απαραίτητη.

 


 

Phablet

H λέξη Phablet προκύπτει από τις λέξεις τηλέφωνο (Phone) και Tablet υποδηλώνοντας τη ραγδαία αυξανόμενη κατηγορία αυτών των συσκευών, οι οποίες κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 5 έως 6 ίντσες. Εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, αν θέλετε να συνδυάσετε Tablet και κινητό τηλέφωνο σε αυτό το εύρος ιντσών .

 


 
Bluetooth

Η δυνατότητα Bluetooth σας επιτρέπει να συνδέσετε το tablet σας όχι μόνο με το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά και με άλλες συσκευές Bluetooth, όπως ένα ηχείο Bluetooth.

 


 

GPS

Ένας δέκτης GPS μαζί με μια GPS εφαρμογή , θα μετατρέψει το tablet σας σε μια άριστη συσκευή πλοήγησης.

 


 

HDMI

Η θύρα HDMI σας επιτρέπει να συνδέσετε το tablet με την τηλεόρασή σας, για να απολαύσετε ένα slideshow από φωτογραφίες ή βίντεο σε μια μεγάλη οθόνη.

 


 

Ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών

Τα tablets έχουν συνήθως προεγκατεστημένο ενα ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών, το οποίο είναι είτε το Google Play της Google ή κάποιο άλλο που προσφέρεται από άλλον πάροχο. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των εφαρμογών που περιλαμβάνεται σε κάθε κατάστημα. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο.

 


 

Εξυπηρέτηση μετά την πώληση

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι η εξυπηρέτηση μετά την πώληση που παρέχει μια εταιρεία και είναι εξίσου βασική με τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Είναι πολύ σημαντικό ένας πελάτης να μπορεί να καλέσει την τεχνική εξυπηρέτηση μιας εταιρείας και να λάβει άμεση και αποτελεσματική απάντηση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει μετά την αγορά του. Η εταιρεία πρέπει να εξασφαλίζει ότι οι πελάτες της είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση μετά την πώληση, είτε πρόκειται για ζήτημα τεχνικής υποστήριξης, είτε για επισκευή προϊόντος.

List View
Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Ανάπτυξη 13/02/2018 0
    Αρκετοί χρήστες για να τερματίσουν γρηγορότερα τον υπολογιστή τους [επιτραπέζιο \ φορητό], αποφασίζουν να κρατήσουν πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα το κουμπί τερματισμού, αυτή η διαδικασία ονομάζεται hard shutdown και κόβει απευθείας την τροφοδοσία ρεύματος στον υπολογιστή.   Η περίπτωση που χρησιμοποιούμε το hard shutdown είνια όταν ο υπολογιστής μας δεν ανταποκρίνεται καθόλου [δεν μπορούμε να τον κλείσουμε με τον κλασικό τρόπο διότι έχει παγώσει η οθόνη, ο δείκτης του ποντικιού δεν ανταποκρίνεται].   Όταν λοιπόν εμείς κλέινουμε τον υπολογιστή μας κατ' αυτόν τον τρόπο καταστρέφο...
Read More
Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ανάπτυξη 13/02/2018 0
    Με την αυξανόμενη εξάρτησή μας από τους λογαριασμούς στο Διαδίκτυο, οι εταιρίες antivirus διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να επιλέξουν κωδικούς πρόσβασης.   Αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν δύσκολους και διαφορετικούς κωδικούς για κάθε ξεχωριστό λογαριασμό, σε αυτήν την περίπτωση βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσουν τους κωδικούς πρόσβασης με το πέρασμα του χρόνου.   Άλλο ενδεχόμενο είναι αυτό των απλών κωδικών για εύκολη απομνημόνευση, πολύ εύκολα όμως μπορεί οι κωδικοί αυτοί  να βρεθούν στα χέρια ψηφιακών εγκληματιών.   Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές από ειδικούς για να εν...
Read More
Διασφάλισε τη μακροζωία του εκτυπωτή σου

Διασφάλισε τη μακροζωία του εκτυπωτή σου

Ανάπτυξη 26/09/2017 0
    ♦ Τοποθετείτε το μηχάνημα πάντα σε σταθερή και οριζόντια θέση [σε οριζόντια θέση θα πρέπει να είναι και σε περίπτωση μεταφοράς του].   ♦ Προτιμήστε ο εκτυπωτής σας να βρίσκεται τοποθετημένος σε χώρο που αερίζεται, αποφύγετε την τοποθέτηση κοντά ή κάτω από κλιματιστικά.    ♦ Όταν βρίσκεται σε λειτουργία και εκτυπώνει μην ανοιγοκλείνετε το καπάκι ή το διακόπτη.   ♦ Να τοποθετείτε μόνο ξηρά καθαρά χαρτιά 80γραμμαρίων και καλής [τα κοινά χαρτιά του εμπορίου] ποιότητας.   ♦ Χρησιμοποιείτε γνήσια ή καλής ποιότητας συμβατά μελάνια ή γραφίτη, ώστε να αποφεύγετε βλάβες στις κεφαλές ή σ...
Read More
5 Τρόποι για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του φορητού σου υπολογιστή

5 Τρόποι για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του φορητού σου υπολογιστή

Ανάπτυξη 15/11/2016 0
    ♦ Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρέπει να μεταφέρουμε το laptop  μας πάντα κλειστό (shut down), οι κραδασμοί που προκαλούνται κατά τη μεταφορά επηρεάζουν πιο εύκολα την HDD ενός υπολογιστή που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας (sleep).   ♦ Κατά τη διάρκεια χρήσης τοποθετήστε το σε σκληρή επιφάνεια εργασίας. Δεν θα πρέπει να το έχουμε στα πόδια μας, ή να το ακουμπάμε στο κρεβάτι, οι μαλακές επιφάνειες κλείνουν τις οπές εξαερισμού στο κάτω μέρος και πλάγια του laptop.    ♦ Διατηρείτε την επιφάνεια που βρίσκεται το laptop καθαρή, μην καπνίζετε πάνω σπό το laptop, η σκόνη και τα...
Read More
Αναβάθμισε τον υπολογιστή σου και αύξησε τις επιδόσεις του!

Αναβάθμισε τον υπολογιστή σου και αύξησε τις επιδόσεις του!

Ανάπτυξη 13/04/2016 0
  Οι SSD δίσκοι έρχονται να λύσουν το πιο σημαντικό πρόβλημα του HDD, την χαμηλή ταχύτητα λειτουργίας. Η ανάγκη για αυξημένες επιδόσεις, είναι ο σημαντικότερος λόγος αναβάθμισης ενός προσωπικού υπολογιστή που χρησιμοποιεί κάποιον ΗDD, αντικαθιστώντας τον με έναν καινούργιο SSD. Τα βασικότερα πλεονεκτήματα χρήσης ενός SSD (αφορά σε PC / Mac / Laptop) σε σύγκριση με έναν HDD είναι ο εντυπωσιακός πολλαπλασιασμός της ταχύτητας του υπολογιστή και η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.  Ο SSD δίσκος μνήμης χάρη στο ότι δεν έχει μηχανικά μέρη μπορεί και προσφέρει: > αυξημένες επιδόσεις > ταχύτητα στι...
Read More