Επίλεξε σωστά το tablet που σου ταιριάζει

Επίλεξε σωστά το tablet που σου ταιριάζει

Posted by Ανάπτυξη 09/04/2016 0 Comment(s)

 


 

Η επιλογή ενός κατάλληλου tablet PC μπορεί να γίνει πολύπλοκη διαδικασία, όταν πρέπει να απαντηθούν ερωτήσεις όπως ποιον κατασκευαστή να διαλέξω , πόση μνήμη χρειάζομαι, ποια είναι η καλύτερη λύση σε σχέση με την ποιότητα και την τιμή κλπ.  Ωστόσο, επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες και δεδομένου ότι το tablet δεν αναβαθμίζεται εύκολα όπως ένας υπολογιστής, η καλύτερη λύση πριν το αγοράστε είναι να μάθετε τις πιο σημαντικές λειτουργίες που χρειάζεστε από ένα tablet.

Εδώ θα βρείτε μερικά tips και οδηγίες για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει .

 


 

Μέγεθος tablet

Η πρώτη και πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε , είναι το μέγεθος της ταμπλέτας . Συνήθως ξεκινούν από μια οθόνη 7 ιντσών και φτάνουν μέχρι 10.1 ή 9.7 ίντσες . Υπάρχουν και μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά συνήθως κυμαίνονται σε αυτό το εύρος διάστασης. Οι ταμπλέτες 7 ιντσών είναι πιο εύκολες στη μεταφορά καθώς και πιο ελαφριές . Μειονέκτημα τους είναι η μικρή οθόνη , πράγμα που σημαίνει μικρό μέγεθος κειμένου, μικρές εικόνες και μικρό πλαίσιο για παιχνίδια . Από την άλλη πλευρά , οι 10,1 ή 9,7 δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα , αλλά είναι πιο δύσκολο να μεταφερθούν και είναι βαρύτερες. Βέβαια υπάρχουν ταμπλέτες των 8 ή 9 ιντσών, οι οποίες είναι μια ενδιάμεση επιλογή. Τι είναι καλύτερο για σας, εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση, μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα όπου μπορείτε να πιάσετε τα tablet στα χέρια σας και να τα δουλέψετε θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

 


 

Τύπος οθόνης

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι οθόνης: απλής ευκρίνειας, υψηλής ευκρίνειας και IPS . Η βασική και η πιο φθηνή είναι η απλής ευκρίνειας. Η οθόνη υψηλής ευκρίνειας θα σας δώσει μεγαλύτερη ανάλυση στο κείμενό σας, τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας. Η καλύτερη από όλες είναι η οθόνη IPS που εκτός από τα χαρακτηριστικά υψηλής ευκρίνειας, θα σας δώσει υψηλότερη φωτεινότητα και ευρείες γωνίες θέασης, αλλά και με την οθόνη υψηλής ευκρίνειας θα κάνετε άνετα την δουλειά σας.

 


 

Επεξεργαστής

Οι επεξεργαστές χαρακτηρίζονται κυρίως από τον αριθμό των πυρήνων: ένα, δύο, τέσσερις κλπ. Όσο περισσότεροι οι πυρήνες, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα. Η ταχύτητα επεξεργασίας εξαρτάται επίσης από το ρολόι του επεξεργαστή και μετριέται σε GHz . Αν για παράδειγμα έχουμε 2 επεξεργαστές με δύο πυρήνες με τον πρώτο να τρέχει στα 1GHz και τον δεύτερο στα 1.2GHz , τότε ο δεύτερος θα είναι ταχύτερος . Σημειώστε όμως ότι εδώ υπάρχει και κάποιο μείον. Όσο πιο γρήγορος ο επεξεργαστής, τόσο πιο γρήγορα τελειώνει η μπαταρία. Την χρονική στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ένας dual core (διπύρηνος) επεξεργαστής είναι μια πολύ καλή επιλογή .

 


 

Flash Memory

Η μνήμη flash είναι η μόνιμη μνήμη αποθήκευσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η μνήμη τόσο το καλύτερο. Κάθε tablet έχει συνήθως 4 ή 8 ή 16 ή 32GB μνήμη flash ενσωματωμένη. Μπορεί ωστόσο η μνήμη να επεκταθεί με την προσθήκη μιας κάρτας SD έως 32GB. Συνεπώς, η συνολική μνήμη σας, θα είναι το άθροισμα της εσωτερικής μνήμης flash συν τη μνήμη της κάρτας SD .

 


 

Κάμερες

Όλα τα tablets έχουν μια μπροστινή κάμερα ( συνήθως 0.3MP ), η οποία είναι πολύ χρήσιμη για video conferencing. Μια μερίδα των tablets διαθέτει και πίσω κάμερα ( συνήθως 2MP ) για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο .

 


 

RAM

Συνήθως δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή στη μνήμη RAM. Γενικά τα περισσότερα tablets έχουν 512MB μνήμη RAM. Αυτό είναι αρκετό για τη βασική χρήση, αλλά αν θέλετε να τρέξετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, τότε θα πρέπει να έχετε περισσότερη μνήμη στη διάθεσή σας. Σε αυτή την περίπτωση 1GB μνήμης RAM είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

 


 

WiFi / 3G

Όλα τα tablets υποστηρίζουν Wi-Fi, άλλα υποστηρίζουν 3G μέσω εξωτερικών 3G dongles, ενώ άλλα έχουν μία ή δύο υποδοχές για κάρτες SIM. Εάν έχετε συνήθως πρόσβαση σε Wi-Fi , τότε η σύνδεση με 3G δεν είναι απαραίτητη.

 


 

Phablet

H λέξη Phablet προκύπτει από τις λέξεις τηλέφωνο (Phone) και Tablet υποδηλώνοντας τη ραγδαία αυξανόμενη κατηγορία αυτών των συσκευών, οι οποίες κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 5 έως 6 ίντσες. Εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, αν θέλετε να συνδυάσετε Tablet και κινητό τηλέφωνο σε αυτό το εύρος ιντσών .

 


 
Bluetooth

Η δυνατότητα Bluetooth σας επιτρέπει να συνδέσετε το tablet σας όχι μόνο με το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά και με άλλες συσκευές Bluetooth, όπως ένα ηχείο Bluetooth.

 


 

GPS

Ένας δέκτης GPS μαζί με μια GPS εφαρμογή , θα μετατρέψει το tablet σας σε μια άριστη συσκευή πλοήγησης.

 


 

HDMI

Η θύρα HDMI σας επιτρέπει να συνδέσετε το tablet με την τηλεόρασή σας, για να απολαύσετε ένα slideshow από φωτογραφίες ή βίντεο σε μια μεγάλη οθόνη.

 


 

Ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών

Τα tablets έχουν συνήθως προεγκατεστημένο ενα ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών, το οποίο είναι είτε το Google Play της Google ή κάποιο άλλο που προσφέρεται από άλλον πάροχο. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των εφαρμογών που περιλαμβάνεται σε κάθε κατάστημα. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο.

 


 

Εξυπηρέτηση μετά την πώληση

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι η εξυπηρέτηση μετά την πώληση που παρέχει μια εταιρεία και είναι εξίσου βασική με τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Είναι πολύ σημαντικό ένας πελάτης να μπορεί να καλέσει την τεχνική εξυπηρέτηση μιας εταιρείας και να λάβει άμεση και αποτελεσματική απάντηση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει μετά την αγορά του. Η εταιρεία πρέπει να εξασφαλίζει ότι οι πελάτες της είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση μετά την πώληση, είτε πρόκειται για ζήτημα τεχνικής υποστήριξης, είτε για επισκευή προϊόντος.

List View
Καθαρισμός πληκτρολογίου

Καθαρισμός πληκτρολογίου

Ανάπτυξη 09/04/2020 0
Πώς να καθαρίσετε σωστά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας   Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή καθώς επίσης και το τηλέφωνο είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων από όλα τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή.  Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να καθαρίζονται συχνά και σχολαστικά για να είναι πάντα καθαρά.   » Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό και πως δεν είναι συνδεδεμένο με ρεύμα.  » Επίσης, καλό είναι να αφαιρέσετε το ποντίκι [αν υπάρχει] καθώς και τυχόν cd ή usb που μπορεί να έχετε σε αυτό.   » Για...
Read More
Microsoft και Google προσφέρουν δωρεάν λογισμικό λόγω του κορονοϊού

Microsoft και Google προσφέρουν δωρεάν λογισμικό λόγω του κορονοϊού

Ανάπτυξη 16/03/2020 0
Microsoft και Google προσφέρουν δωρεάν λογισμικό λόγω του κορονοϊού Για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού οι άνθρωποι πρέπει να κλειστούν στο σπίτι τους.  Σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, εταιρείες κ.α. πρέπει να εργαστούν από το σπίτι για  την προστασία και την ασφάλεια όλων μας.  Η τηλεεργασία έχει μπει πια στην καθημερινότητά μας και πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε μέσω αυτής.   Έτσι η Microsoft, η Google και η Zoom προσφέρουν δωρεάν όλες τις εφαρμογές τηλεδιασκέψεων.   Download Micrososft Teams   Download Hangouts Meet...
Read More
Προετοιμαστείτε για την  Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Προετοιμαστείτε για την Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Ανάπτυξη 27/11/2019 0
Προετοιμαστείτε για την  Ηλεκτρονική τιμολόγηση       Ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι ο όρος που ακούμε τα τελευταία  και αφορά στις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές της επιχείρησης. Κάθε εμπορική συναλλαγή που διακινείτε με  Τιμολόγιο πώλησης – Δελτίο αποστολής ή παροχής υπηρεσιών καθώς και κάθε άλλο παραστατικό που υποδεικνύει εμπορική συναλλαγή  , πρέπει να αποστέλλεται αυτόματα στο Taxisnet μέσω της πλατφόρμας myData. Το νέο φορολογικό μέτρο, αφορά στην μείωση του κόστους εκτύπωσης, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την ευκολότερη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Οι νομι...
Read More
Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Ανάπτυξη 13/02/2018 0
    Αρκετοί χρήστες για να τερματίσουν γρηγορότερα τον υπολογιστή τους [επιτραπέζιο \ φορητό], αποφασίζουν να κρατήσουν πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα το κουμπί τερματισμού, αυτή η διαδικασία ονομάζεται hard shutdown και κόβει απευθείας την τροφοδοσία ρεύματος στον υπολογιστή.   Η περίπτωση που χρησιμοποιούμε το hard shutdown είνια όταν ο υπολογιστής μας δεν ανταποκρίνεται καθόλου [δεν μπορούμε να τον κλείσουμε με τον κλασικό τρόπο διότι έχει παγώσει η οθόνη, ο δείκτης του ποντικιού δεν ανταποκρίνεται].   Όταν λοιπόν εμείς κλέινουμε τον υπολογιστή μας κατ' αυτόν τον τρόπο καταστρέφο...
Read More
Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ανάπτυξη 13/02/2018 0
    Με την αυξανόμενη εξάρτησή μας από τους λογαριασμούς στο Διαδίκτυο, οι εταιρίες antivirus διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να επιλέξουν κωδικούς πρόσβασης.   Αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν δύσκολους και διαφορετικούς κωδικούς για κάθε ξεχωριστό λογαριασμό, σε αυτήν την περίπτωση βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσουν τους κωδικούς πρόσβασης με το πέρασμα του χρόνου.   Άλλο ενδεχόμενο είναι αυτό των απλών κωδικών για εύκολη απομνημόνευση, πολύ εύκολα όμως μπορεί οι κωδικοί αυτοί  να βρεθούν στα χέρια ψηφιακών εγκληματιών.   Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές από ειδικούς για να εν...
Read More