Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Posted by Ανάπτυξη 13/02/2018 0 Comment(s)

 


 

Αρκετοί χρήστες για να τερματίσουν γρηγορότερα τον υπολογιστή τους [επιτραπέζιο \ φορητό], αποφασίζουν να κρατήσουν πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα το κουμπί τερματισμού, αυτή η διαδικασία ονομάζεται hard shutdown και κόβει απευθείας την τροφοδοσία ρεύματος στον υπολογιστή.

 

Η περίπτωση που χρησιμοποιούμε το hard shutdown είνια όταν ο υπολογιστής μας δεν ανταποκρίνεται καθόλου [δεν μπορούμε να τον κλείσουμε με τον κλασικό τρόπο διότι έχει παγώσει η οθόνη, ο δείκτης του ποντικιού δεν ανταποκρίνεται].

 

Όταν λοιπόν εμείς κλέινουμε τον υπολογιστή μας κατ' αυτόν τον τρόπο καταστρέφουμε τα δεδομένα μας διότι προφανώς δεν έχει τελειώσει η διαδικασία εγγραφής τους από τα Windows.  Εκτός από το να χάσουμε δεδομένα ή αρχεία που δεν έχουμε αποθηκεύσει, μπορεί να δημιουργηθούν πολύ χειρότερα προβλήματα.

 

Μπορεί κάποιο πρόγραμμα, να σταματήσει να λειτουργεί, επειδή κάποιο σημαντικό αρχείο που απαιτούνταν για τη λειτουργία του καταστράφηκε.

 

Επιπλέον, τα Windows μπορεί εκείνη τη στιγμή να γράφουν, να αλλάζουν, και γενικά να επεξεργάζονται κάτι στο μητρώο του συστήματος, και να μην προλάβουν να το ολοκληρώσουν αν τερματίσουμε βίαια τον υπολογιστή μας.

 

Συνεπώς, μπορεί να αφήσουμε το μητρώο του συστήματος με ελλιπή ή κατεστραμμένα δεδομένα, που είναι ακόμα χειρότερο από την παραπάνω περίπτωση.

 

Το NTFS [ New Technology File System ] είναι ένα σύγχρονο σύστημα αρχείων που χρησιμοποιούν τα Windows το οποίο έχει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Journaling. Το Journaling κρατάει ένα ιστορικό των δεδομένων που έχουν αλλάξει για να μειώσει την πιθανότητα των κατεστραμμένων αρχείων.

 

Προσοχή ! Θα πρέπει πάση θυσία να απενεργοποιούμε σωστά τον υπολογιστή μας για να μη χάνουμε τις ενημερώσεις των Windows.

 

Ετικέτες: shutting down the pc
List View
SERVICE CHRISTMAS DEAL

SERVICE CHRISTMAS DEAL

Ανάπτυξη 10/12/2019 0
Τώρα στις γιορτές η Ανάπτυξη Πληροφορικής σου κάνει ΔΩΡΟ το service του υπολογιστή σου.      Περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες  Έλεγχος λειτουργικού συστήματος  Έλεγχος και αφαίρεση περιττών αρχείων που επιβαρύνουν τη λειτουργία του υπολογιστή Έλεγχος και αφαίρεση κακόβουλων προγραμμάτων και αρχείων (Virus, Malware, Trojan) Βελτιστοποίηση συστήματος Εγκατάσταση βασικών εφαρμογών (Acrobat Reader, WinZip, Open Office, Antivirus free edition) Εσωτερικός καθαρισμός επιτραπέζιων υπολογιστών (Desktop PC) Σας αναμένουμε στο κατάστημά μας για να "παραλάβετε το δώρο σας".  * H προσφορά ισχύει ...
Read More
Προετοιμαστείτε για την  Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Προετοιμαστείτε για την Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Ανάπτυξη 27/11/2019 0
Προετοιμαστείτε για την  Ηλεκτρονική τιμολόγηση       Ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι ο όρος που ακούμε τα τελευταία  και αφορά στις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές της επιχείρησης. Κάθε εμπορική συναλλαγή που διακινείτε με  Τιμολόγιο πώλησης – Δελτίο αποστολής ή παροχής υπηρεσιών καθώς και κάθε άλλο παραστατικό που υποδεικνύει εμπορική συναλλαγή  , πρέπει να αποστέλλεται αυτόματα στο Taxisnet μέσω της πλατφόρμας myData. Το νέο φορολογικό μέτρο, αφορά στην μείωση του κόστους εκτύπωσης, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την ευκολότερη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Οι νομι...
Read More
Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Πόσο σημαντικό είναι να τερματίζουμε σωστά τον υπολογιστή;

Ανάπτυξη 13/02/2018 0
    Αρκετοί χρήστες για να τερματίσουν γρηγορότερα τον υπολογιστή τους [επιτραπέζιο \ φορητό], αποφασίζουν να κρατήσουν πατημένο για κάποια δευτερόλεπτα το κουμπί τερματισμού, αυτή η διαδικασία ονομάζεται hard shutdown και κόβει απευθείας την τροφοδοσία ρεύματος στον υπολογιστή.   Η περίπτωση που χρησιμοποιούμε το hard shutdown είνια όταν ο υπολογιστής μας δεν ανταποκρίνεται καθόλου [δεν μπορούμε να τον κλείσουμε με τον κλασικό τρόπο διότι έχει παγώσει η οθόνη, ο δείκτης του ποντικιού δεν ανταποκρίνεται].   Όταν λοιπόν εμείς κλέινουμε τον υπολογιστή μας κατ' αυτόν τον τρόπο καταστρέφο...
Read More
Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ανάπτυξη 13/02/2018 0
    Με την αυξανόμενη εξάρτησή μας από τους λογαριασμούς στο Διαδίκτυο, οι εταιρίες antivirus διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να επιλέξουν κωδικούς πρόσβασης.   Αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν δύσκολους και διαφορετικούς κωδικούς για κάθε ξεχωριστό λογαριασμό, σε αυτήν την περίπτωση βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσουν τους κωδικούς πρόσβασης με το πέρασμα του χρόνου.   Άλλο ενδεχόμενο είναι αυτό των απλών κωδικών για εύκολη απομνημόνευση, πολύ εύκολα όμως μπορεί οι κωδικοί αυτοί  να βρεθούν στα χέρια ψηφιακών εγκληματιών.   Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές από ειδικούς για να εν...
Read More
Διασφάλισε τη μακροζωία του εκτυπωτή σου

Διασφάλισε τη μακροζωία του εκτυπωτή σου

Ανάπτυξη 26/09/2017 0
    ♦ Τοποθετείτε το μηχάνημα πάντα σε σταθερή και οριζόντια θέση [σε οριζόντια θέση θα πρέπει να είναι και σε περίπτωση μεταφοράς του].   ♦ Προτιμήστε ο εκτυπωτής σας να βρίσκεται τοποθετημένος σε χώρο που αερίζεται, αποφύγετε την τοποθέτηση κοντά ή κάτω από κλιματιστικά.    ♦ Όταν βρίσκεται σε λειτουργία και εκτυπώνει μην ανοιγοκλείνετε το καπάκι ή το διακόπτη.   ♦ Να τοποθετείτε μόνο ξηρά καθαρά χαρτιά 80γραμμαρίων και καλής [τα κοινά χαρτιά του εμπορίου] ποιότητας.   ♦ Χρησιμοποιείτε γνήσια ή καλής ποιότητας συμβατά μελάνια ή γραφίτη, ώστε να αποφεύγετε βλάβες στις κεφαλές ή σ...
Read More